Blogs

Vlierbloesemsiroop

Auteur: Joyce Schouten – In de maanden mei en juni staat de vlierbloesem in bloei, de tijd om vlierbloesemsiroop te maken. Pluk nooit de hele boom leeg, want dit is niet goed voor de natuur en dan hebben de vogeltjes en wij straks geen vlierbessen, waar we weer andere lekkere recepten mee kunnen maken. Ingrediënten  …

Citroen-Lavendel Water

Deze heerlijke drank is lekker verfrissend en ontspannend. Ideaal of even tot rust te komen na een drukke dag. Bovendien is hij heel gezond. De citroen verkoelt, reinigt en zorgt voor een goede pH, de  lavendel ontspant en is goed voor je immuunsysteem. Ook ideaal bij griep of verkoudheid. Bereiding: Snijd een kleine citroen in schijfjes,…

Chinese Voedingsleer

Wat is Chinese voedingsleer en waarin is het anders dan de westerse? In de Chinese voedingsleer kijken we niet in de eerste plaats naar de samenstelling van voedingsstoffen, maar naar de energetische werking van voeding. Is iets verwarmend, neutraal of verkoelend? Laat het de energie opstijgen, dalen, samentrekken of verspreiden? Tot welk element hoort het;…

Wat is Raw Food?

Onder “Raw Food” of in het Nederlands “rauwe voeding” verstaan we het eten van plantaardige voeding die niet boven de 42 graden Celsius verhit is geweest. Waaruit bestaat een raw food dieet? Bestanddelen van een raw food dieet zijn: groene bladgroenten, alle andere groenten (bijvoorbeeld wortelgroenten, knolgroenten, koolsoorten), fruit, gedroogd fruit, noten, zaden, wilde planten,…